This website works best with JavaScript enabled

Již 11. oficiální závod pod hlavičkou ČMP BULL SPORTY CZ a SBTC CZ se konal tradičně v pražském areálu Pesoparku. Ač datumově (6. 4. 2024) byl teprve začátek jara, panovalo parádní letní počasí, kdy teploty byly hodně přes 20 °C. Minulý rok na podzim začínala má slova nějak takto: Bylo to skoro jako o Vánocích. Venku padaly vločky jako trakaře, zima jak v kostele a treadmilový pás obtěžkán tíhou zimy roztočil svá ložiska .... Skáčeme z extrému do extrému, ale už jsem si u pořádání Tredmill závodů v těchto termínech tak nějak zvykl.

Vždy se jedná o důstojné zahájení bull sporťácké sezóny, ať je zima nebo teplo, vždycky se s tím popereme a makáme tak, jak to je. RESPEKT všem! Nicméně pesanům ani páníčkům to moc nevadilo a předvedli parádní výkony ve všech kategoriích, od velkých až po malé. Každopádně když budu objektivní, určitě mě osobně výkonnostně překvapily více fenky než psi. U psů v kategorii v kat. SBT dominoval Čiko Romana Procházky, tento pes byl o proti ostatním psům o třídu jinde. Klobouček k jeho výkonu. V prvním kole padlo 776 m za 2 minuty byl to výkon, který atakoval rekord tohoto pásu v ČR, který drží dodnes z roku 2019 SBT Venouš – 785 metrů. Takže 9 metrů od rekordu, a to se počítá. Součet z obou kol měl Čiko 1544 metrů s rozdílem na druhého psa 165 metrů. Zippy Lucie Zemanové z obou kol naběhal "jenom“ 1379 metrů a třetí Baddy od Terezy Křapové jen o metr méně – 1378 m. Takže souboj o třetí a druhé místo byl doslova o prsa. Nejinak tomu bylo u SBT fenek. Ty byly svými výkony vyváženější a v průměru o nějaké ty metry lepší než pesani, a i zde o pořadí rozhodovaly pouze metry, a to doslova. První místo v kat. SBT feny urvala fena Denny od Oldy Lžičáře, ze dvou kol naběhala 1508 metrů, druhá byla fena Abaddon od Jana Cihláře (naběháno z obou kol 1507 metrů) a třetí místo se 1492 metry připadlo na fenku Bessí od Báry Bendové, takže o napínavé souboje nebylo nouze v žádné kategorii. Co se týče maximální rychlosti, té dosáhla vítězná fenka Denny, tachometr nám vystřelil až na 29,5 km/h, což je nový rekord tohoto pásu na těchto závodech v Areálu Pesoparku. Ještě jednou gratulujeme!

KOMPLETNÍ VÝSLEDKOVÁ LISTINA ZDE: 

Výsledky Treadmill race 6.4.2024

Kouknu-li se na závody bez zaměření na výkony jednotlivých psů, nezbývá mi než jen říci Sláva vítězům, čest poraženým! Dobrá práce od všech přihlášených bull psů, kterých bylo na původní startovce celkem 46 (v kategorii SBT 31). Trošku mě vždycky zamrzí, že na přejímce v den závodu pak konečné číslo čítá vždy o pár jedinců méně, letos v tomto prvním závodě Treadmill race nakonec změřilo síly 36 jedinců (v kategorii SBT bojovalo konečných 26 stafíků), ale tak to prostě je, že zdraví psů nebo handlerů si vybere svou daň. To je fakt, který bychom měli respektovat, protože zdraví psů i nás samotných je to nejcennější, co máme, a přeji všem, kterých se to týkalo, brzké uzdravení a držím palečky, abychom na příštím závodě už nastoupili v plné parádě a ve zdraví.
Ještě jednou děkuji všem závodníkům za účast a sponzorům za pěkné ceny – Canis Bull, Pučálka krmiva, Akinu CZ a především klubu za podporu všech členů klubu, kteří se závodu zúčastnili a měli tak startovné v plné výši zdarma.

Jsem rád, že společně tvoříme pohodovou komunitu bull plemen v ČMP Bullsporty CZ a Staffordshire Bull Terrier Czech Club.

Za pořadatelský team TMRace referuje Daniel Žďárský

 

 

Abaddon 
Abbadon při běhu
feny 
Vítězné feny SBT
Zippy
Kat. SBT, 2. místo, Zippy
Sponzori
Sponzoři Pučalka Marp a Canis Bull

 

 

 

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #f_syc9 #eef77 #020614063440