This website works best with JavaScript enabled
All for Joomla All for Webmasters

logo2

Proběhl již šestý závod podporovaný klubem SBTC CZ v disciplíně, kterou nazýváme TREADMILL RACE (=pes běží na běhacím pásu, který je opatřen měřičem uběhnuté vzdálenosti). Přihlášeno bylo celkem 21 SBT s PP, z toho bylo 15 členů klubu SBTC CZ, z.s. Ti všichni mohli využít benefitu a závod absolvovat bez placení startovného, které za naše členy v plné výši hradí klub. Není to jediná sportovní či pracovní akce, kterou klub v plném rozsahu pro naše členy zajišťuje. Ten, kdo to sleduje, ví, že toho letos i za minulé roky v tomto ohledu ze strany klubu bylo vícero. To jen tak na okraj, že už dávno neplatí, že výhodu mají pouze ti, kteří chovají a jezdí po výstavách. Myslím, že je to pěkně vyvážené – ti, kdo chovají a vystavují, mají své výhody, ti, co sportují a pracují, zase své. Není tedy potřeba hledat mezi těmito odvětvími nějaké pnutí. Nicméně zpět k závodu. Všichni psi, kteří se nakonec v rámci plemene SBT zúčastnili, podali parádní výkon a nikdo neudělal ostudu. Stafíci naběhali pěkných pár metrů v rámci časového limitu dvou minut, a to celé dvakrát. Takže o pohyb a protažené svaly našich gladiátorů nebyla nouze.

A zde jsou výsledky:

Kategorie PSI

Pavel Kubíček Armstrong Siddeley Never Back Down 1.      místo
Patrik Dvořák Venouš 2.      místo
Tereza Křápová Alex Crazy Garden (Báďa)  3.      místo

 

Kategorie FENY

Patrik Dvořák Maruška 1.      místo
Tereza Cihlářová Abaddon is the Fate Bloody Sand Monarchy 2.      místo
Michal Balcárek Delta 3.      místo

 

Max. rychlost dosáhla ve fenách Maruška od Patrika Dvořáka - 26,3 km/h, u psů to byl Venouš od stejného handlera, ten dosáhl max. rychlosti 28,2 km/h. A jak si vedli ostatní, můžete mrknout v tabulkách na Googlu.

Možná jsem ještě zapomněl zmínit, že vítězové, jsou-li členové klubu SBTC CZ, si mohou nárokovat body za umístění z tohoto závodu do sportovních soutěží klubu SBTC CZ, jako je sporťák roku a sportovní šampion klubu, na kterého je potřeba nasbírat 450 bodů. Za kolik sézon to stihnete, to pravidla nelimitují, záleží na šikovnosti vašeho stafíka. Samozřejmě čím víc jezdíte a závodíte, tím větší máte možnost se umístit a získat nějaký ten bodík. Ve finále – ať je to, jak je to – by prvotní měla zůstat radost z pohybu a společné vyřádění se se svým psem. Tím bych tento report asi ukončil, protože teď už bylo řečeno to nejduléžitější. A to je to podstatné, oč tu běží – běžet a být spokojený. Unavený pes rovná se spokojený pes, pán i jeho okolí.

Sportu zdar!

Report podává Daniel Žďárský

Poděkování za spolupráci patří junior teamu LBT, Areálu Pesopark a samozřejmě sponzorům firmě Akinu, Canis Bull, Pučálka a CZ ARTS.

treadmill 2021 11 20 vitezni psi treadmill 2021 11 20 vitezne feny
Vítězní psi Vítězné feny
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #f_syc9 #eef77 #020614063440