This website works best with JavaScript enabled
All for Joomla All for Webmasters

logo2

I přes letošní dlouhé babí léto s nadprůměrnými teplotami se konečně dostavil pravý podzim. Mlha, vlhkost, dopolední šero. Taková byla i druhá letošní listopadová sobota, která byla vyvrcholením našeho klubového seriálu v canicrossu (běhání se psem v tahu). Seriál je tradičně podporovaný klubem SBTC CZ, jednak finančně (členové klubu mají startovné zdarma), tak i bodově (závody jsou v oficiálním kalendáři akcí klubu). Velkou část organizace zajišťuje Alenka Zbožínková a její “Nučická smečka”. Velký podíl, zejména na hojném a pestrém počtu výher a cen, má Bára Bendová. Závodů se aktivně a nutno říct, že i úspěšně, účastní předseda klubu SBTC CZ, Dan Žďárský.

Ročník 2023 měl – stejně jako v loňském roce – tři díly, z nichž se v kategorii Muži, Ženy vyhlašují tři nejlepší závodníci s nejlepším součtem bodového ohodnocení za závody. Za 1. místo je 15 bodů, 2. místo 14 bodů atd. Závodník musí absolvovat celý seriál s jedním psem, aby měl šanci a právo na umístění v celkovém pořadí. První a druhý závod se uskutečnil v Němčicích u Kolína (1. 10. Staffbull speciál a 28. 10. Joringový Trhák).

Poslední závod, stejně jako loni, se uskutečnil v okolí jezera u města Sadská. Lokalita je ověřená nejenom naším závodem (pořádá se zde např. Maxíčkovský Saďák) a nabízí široké lesní cesty a zajímavý zvlněný profil tratě.

Kategorie: Muži, ženy, junioři/děti Canicross, Muži, ženy Bikejoring (jízda na kole se psem)
Celkový počet závodníků: 20 běžců na startu závodu, 9 cyklistů

Organizátoři se sešli již v 8 hodin ráno (značení trasy, příprava přejímky). Start závodu byl naplánovaný na 10:00h a skutečně v 10:00:00 vyběhl na trať dlouhou 3,3 km první závodník, další za ním následoval vždy v rozestupu 15 vteřin. Junioři, měli připravenou kratší trať a cyklisté startující v 11:30 absolvovali 2 km dlouhou trasu.

Mezi devíti muži si s běžeckou trasou nejlépe poradil hegemon posledních dvou ročníků Martin Aksamit s fenou Claudette z Cyklonu Silesia, s časem 12:07. Na druhém a třetím místě následovaný Borisem Šlechtou se psem Iggy Rocky Bohemian Black Hawk, čas 12:43 a Danem Žďárským se psem Hannibal Wonderstaff, čas 13:04.

Toto pořadí zůstalo po bodovém součtu i jako celkové pořadí šampionátu mezi muži pro rok 2023. Gratulujeme!

Mezi ženami to tentokrát bylo zajímavější a stejně jako v předchozích ročnících je zde větší konkurence než u mužů. Dosavadní šampionka pro rok 2022 Jana Pecháčková s fenou Special Guest Staff Janet doběhla v čase 14:13, což stačilo pouze na třetí místo. Přemožitelku našla v druhé Anně Filousové se psem Brownie From Daisytown Kennel s časem 14:04. Vítězkou se stala Katka se psem Kent Homars Czech v čase 13:54.
Celkové vítězství v šampionátu mezi ženami však Jana Pecháčková obhájila i letos! Druhá skončila Nikol Andrlíková s pejskem Castaway Chuck Bee-Master a třetí místo si odnesla Markéta Sauerová s fenkou Brutally Hot Infinity Paw.

Gratulace patří juniorům: Emičce Prýlové a Davidu Mlejnkovi, kteří si se zkrácenou tratí poradili perfektně.

Výsledky Bikejoringu:

Ženy:

1 Barbora Bendová, Brave Bessie Don´t STop Staff, 4:59,809 min.
2 Lenka Klímová, Suerte Salam Macy Gray, 5:05,710 min.
3 Nikol Andrlíková, Castaway Chuck Bee-Master, 5:18,787 min.

Muži:

1 Jiří Balek, Kent Homars Czech, 4:57,380 min.
2 Pavel Kubíček, Armstrong Siddeley Never Back Down, 5:04,593 min.
3 Martin Aksamitm, Claudette z Cyklonu Silesia, 5:09,677 min.

Kompletní výsledky.

Letošní ročník byl vydařený a je fajn, že zájem o tento druh sportu u nás v klubu roste a běhání se stafíky, se stává populárnější než dřív.
Příští rok můžete čekat drobné změny v organizaci i harmonogramu závodů.

Moc děkujeme klubu za podporu, speciální poděkování patří Alence, která na poslední závod dorazila a závod organizačně zajistila i přes týden staré závažné tréninkové zranění.

fotografie Ondřeje Víznera naleznete zde

fotografie Michala Mlíčka naleznete zde

CC I .

CC II.

 

Report podává Pavel Kubíček

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #f_syc9 #eef77 #020614063440