This website works best with JavaScript enabled
All for Joomla All for Webmasters

logo2

 

Uprostřed parného léta se v Jihlavě - Pístově uskutečnil další závod pod hlavičkou ČMP, ve společném bodování rovněž pro klub SBTC CZ. Tento závod pod názvem MAG BULL SHOW byl v poháru novinkou a budeme rádi, pokud zůstane i v dalších ročnících. Hlavním sponzorem a spolupořadatelem byla firma Mag, mnoho let známý výrobce kynologických potřeb pro naše milované čtyřnožce, druhým spolupořadatelem byl tým U Pitbulla.

Závod byl jednodenní, ale o to víc našlapaný, o krásné výkony a spoustu pejsků nebyla nouze. Nakonec se zúčastnilo krásných 67 bull psů, přičemž na každou disciplínu jich nastoupilo kolem 40ti. Půl napůl bylo zastoupení velkých APBT a malých SBT, tedy stafbulíčků.

Soutěžilo se ve skoku dalekém (long jump), šplhu po stěně (wall climb) a tahu břemene (tedy weight pullingu). Stěna v Pístově od jara doznala značných změn a vylepšení, což bylo znát na mnohých výkonech. Pesanům se po ní prostě lezlo mnohem lépe, a tak bylo na co se koukat. Disciplínu odmoderoval předseda klubu Daniel Žďárský.

A jak to tedy probíhalo? Zatímco na jedné části cvičáku se šplhalo po stěně, souběžně se na druhé části skákal skok do dálky přes tyčky. Zde všem stafbulíčkům vévodila fenečka, která skočila krásných 420cm a doskočila si tímto pro jasné první místo! Její jméno je Abaddón is the fate a její majitelka Tereza Cihlářová je na ní jistě právem pyšná. Na druhém místě zabodovala zahraniční účastnice Mano Demonas Taboo s Franziskou Topp a pro třetí si skočila nadějná a šikovná Cleo od Báry Misíkové. V kategorii stafbull pes se nejvíc blýsknul Teddy s Janičkou Bíbrovou, kteří dosáhli 390cm, na druhém místě pak v závěsu Čiko s Romanem Procházkou a Baronek s Nikolou Andrlíkovou, kteří shodně skočili 350cm a v rozeskoku se "poprali" o umístění, jež o tlapku lépe zvládl Čiko.

Stafbulíčci poté pokračovali disciplínou Wall Climbing a i tato disciplína jim šla moc krásně, další cenné body, tentokráte za první místo v kat.feny, nasbírala Cleo s Bárou Misíkovou,jimž se podařilo došplhat na neuvěřitelných 270cm. Na stafbulí holku naprostá paráda! Druhé místo brala Cookie od Lenky Horáčkové 245cm a na třetím místě se umístila bulička Tulsi Daidalos a Petr Vaňo 235cm po rozeskoku se Stafbulkou Mášou.

Stafbulíčci psi si vedli také krásně, o packu, tedy s 255 cm ve šplhu zvítězil Hannibal Wonderstaff pod taktovkou handlera Daniela Žďárského, těsně za nimi s 250 cm se umístil Big Boss Fianto Duri s Dušanem Tomečkem a Teddy s Janou Bíbrovou, o pořadí musel rozhodnout rozeskok, který se lépe povedl Big Bossovi. Za mě jako spolupořadatelku prostě nádherná podívaná.
Vše pěkně svištělo, a tak jsme kolem 15. hodiny už měli odskákáno, v půl 4 se doskákal i long jump a mohli jsme podle harmonogramu předat ocenění a poháry za obě tyto disciplíny.

Okolo 17. hodiny začala poslední disciplína dne, Weight pulling . Vlažný start vystřídal svižný průběh a tak i tato disciplína nakonec skončila relativně brzy (na běžné poměry, kdy jsme zvyklí i na celonoční pullingy) a to sice okolo 23 hodin.U této disciplíny to byl doslova a do písmene velký boj, kdy naši malý srdcaři do toho dali opravdu všechno a předvedli famózní výkony! U feneček vyhrála jen o setinku v přepočtu, ale luxusními tahy, Debbie Elissar Princess s Martinou Hubnerovou. V těsném závěsu se umístila Siva Crazy Magic od Štefan Čiada, třetí si vytahala Máša Adély Šlezarové. Nejvyšší index byl tedy 84,26 % a nejvyšší utažená váha 1070 kg. U psů to bylo o dost více, co se váhy týče 1390 kg, index 92,67 % a oba tyto úspěchy si připsal René Kopunec se svým úžasným psem Benym. Celkově zahraniční účast našich milých Slovenských bratrů byla veliká, a i velmi úspěšná. Beny bral tedy zaslouženě první místo, druhý skončil Teddy od Jany Bíbrové a na třetím místě byl Asuma od Nely Francové.

Poháry a ceny se předali, poděkovali jsme všem, kdo přijel, a mohlo se balit a vyrazit ku domovu. Akce Mag bull show se myslím velice vydařila, vše svištělo krásně na čas, počasí se nad námi trošičku slitovalo a ani nás nespláchla letní průtrž mračen, jak nám předpověď hrozila, ani jsme se neupekli. Všichni soutěžící byli skvělí, dochvilní, jejich pejskové předváděli profesionální a nádherné výkony, mnoho ze zúčastněných nám i pomáhalo, fandilo se, prostě to bylo všechno moc fajn. Všem moc gratuluji, všem moc děkuji za pomoc, účast, spolupráci, prostě za vše!

Kompletní tabulky máme na webu zde kilkni

fotečky od Malina Zelená na webu zde klikni, všechno je jak má být a my se těšíme na další závody v tomto poháru, kdy první v řadě bude následovat Staf Bull show II.

Jednodenní akce Mag bull show je tedy za námi a stává se součástí historie, jaká bude budoucnost je otázka, bude nějaká Mag bull show II? Necháme se překvapit.

Report podává Bc. Marie Schmarczová

 

pulling Weightpulling

WallClimbing WallClimbing2

 

 

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #f_syc9 #eef77 #020614063440