This website works best with JavaScript enabled
All for Joomla All for Webmasters

logo2

Seminář pořádaný ve spolupráci s Českomoravskou kynologickou akademií, z.s., byl zaměřen na získání základních teoretických znalostí, a především skutečných praktických dovedností a schopností se svým psem pracovat a úspěšně ho vystavovat. Seminář (včetně občerstvení) byl pro členy klubu SBTC CZ zdarma.

Konal se v rekreačním areálu CEJCH v Českém ráji. Zúčasnilo se ho 19 členů klubu.

Počasí vyšlo fantasticky. Prakticky všichni handleři informace získané na výstavním semináři velmi dobře zpracovali a už během několika málo hodin byl posun všech účastníků velmi znát.

V teoretické části se účastníci seznámili se základními pojmy, výstavním řádem ČMKU a dalšími výstavními normami, lektor pohovořil dále o výstavách, o rozdělení a druzích výstav a o výstavních třídách a dalších informacích nutných k přihlášení a k účasti na výstavě.

Praktickou část tvořila ukázka práce se psem, nácvik statického postoje a techniky předvedení v pohybu, různé techniky předvádění psa v postoji a v pohybu, ukázky tréninku a perfektní manipulace demonstrované na dospělém psu
Ukázka nejčastějších výcvikových chyb a postup jejich odstranění. Následoval individuální i společný trénink výstavní přípravy se psy účastníkům, simulace výstavy ve skupině a soutěž o nejlepšího handlera semináře.

Součástí semináře byla také videoprezentace – opakovaný videozáznam práce účastníků, detailní rozbor činností, diagnostika nejčastějších chyb a špatných návyků, korekce a doporučení k nápravě. Tato část semináře měla u účastníků největší úspěch, jelikož sami na sobě po teoretickém bloku dokázali snadno identifikovat všechny špatné návyky a nesprávné výstavní postupy, které se následně během praktického bloku snažili napravovat.

Všem úšastníkům to šlo dobře, lektoři měli díky menšímu počtu účastníků na každého spoustu času, někteří potrénovali i s několika psy a den si opravdu řádně užili :-) Jinak to byly oba dny plné drilu, teorie, praxe, opět teorie, opět praxe a stále dokola, než si všichni výstavní postupy pořádně vryli do paměti. Jak se říká, opakování je matkou moudrosti :-)

Report podává Dominik Záliš
předseda Českomoravské kynologické akademie, z. s.

 

 

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #f_syc9 #eef77 #020614063440