This website works best with JavaScript enabled
All for Joomla All for Webmasters

logo2

V tento den proběhly tradiční klubové zkoušky dle Řádu KJ ČR. Stav přihlášených byl opět zcela naplněn tak, jak tento Řád káže – u zkoušek ZOP+ZPU1 je stanoven maximální počet účastníků na jednoho rozhodčího 12 psů. Všichni majitelé SBT byli členi klubu a až na jednoho smolaře (já tomu vždy říkám „Černý Petr”), všichni splnili, a to v následujícím pořadí:

1. Emily Rose Magic Therapy – Tomáš Horváth – 98 V
2. Quest For Fame Domidar Dogs – Michaela Plívová – 94 V
3. Chrysanthenum Red Fransimo Bohemia – Adelhaida Fego – 94 V
4. Archibald Chateau Of Angels – Petr Šimon – 92 V
5. Apolline True Love Diesel Staff – Zuzana Koutníková – 89 Vd
6. Irwin Moravian Gate Bull – Adéla Šusrová – 76 D
7. Eda Staff Winner – Milan Simelský – 75 D
8. Janet Special Quest Staff – Jana Pecháčková – 70 D
9. Young Blood Wizard Bull – Jana Pecháčková – 64 N

1. Bellatrix Angel´S Dragon – Zuzana Koutníková – 145 V
2. Abigail Judit Forever Smile Bull – Renata Boušková – 138 Vd
3. All I Desire Ready For Smile – Dagmar Macounová – 107 U

Rozhodčím byl již osvědčený a zkušený Vladimír Kasl, který kladl důraz na bezchybné přivolání a odložení, což je koneckonců priorita, kterou upřednostňuji také. Pokud má pes perfektní přivolání a jisté odložení, je velká pravděpodobnost, že zkoušku udělá. Tento um se rozhodně hodí nejenom pro pole zkouškové, ale značí, že máte psa zvládnutého i pro praktický život, neb na těchto dvou povelech můžete celou svou poslušnost se psem postavit.

Zkouška se konala pod klubem SBTC CZ a všichni členi ji měli v rámci svého členství zdarma a navíc si naši „zkouškaři“ mohli užít komfort zkoušek pořádaných pod hlavičkou klubu v podobě následujících benefitů: zkoušky byly pořádány pouze pro naše plemeno, na handlery čekaly krásné upomínkové kokardy, pro první tři nejlepší pejsky medaile a všichni účastníci byli odměněny drobnou pozorností od generálního partnera klubu, firmy DIBAQ a.s., která produkuje pro psy granulované krmivo značky FITMIN. Ke skvělé atmosféře napomohlo parádní, skoro až letní počasí, dostupný catering pro každého účastníka. Na závěr nechybělo již tradiční bouchnutí šumivého vína a symbolický přípitek na oslavu kynologického úspěchu.

A jak že ti stafíci pracovali?
Celkově bych hodnotil práci stafíků kladně, všichni projevili určité základy poslušnosti (jednomu to tedy nevyšlo, ale to tak prostě statisticky je pokaždé). Někteří pracovali více s chutí, někteří si dávali na čas, snad horké počasí způsobilo, že ne všichni byli úplně a vždy pozorní, ale stále byla většina těch, kteří zacvičili skoro bez chyby, o čemž svědčí, že byla skoro polovina psů ve známce výborná. Pár chybiček se objevilo při nepřesnosti u chůze u nohy, u některých vybouchlo odložení, což se pak odrazilo na celkovém počtu bodů, a je to velká škoda, protože ztráta 10 bodů za nulové odložení se už pak špatně dohání. Takže spousta známek mohla být i lepší, ale to je to, o čem jsem psal na začátku: základem je dobré odložení a přivolání.

Každopádně opět všem zkouškařům ještě jednou srdečně gratuluji a přeji mnoho dalších sportovních i pracovních, ale hlavně těch životních úspěchů, nejenom s našimi čtyřnohými parťáky, ale vlastně hlavně s nimi! Osobně jsem moc rád, že se s pejsky, hlavně s těmi našimi stafbulími držtičkami stále pracuje, a že pan rozhodčí mohl dalším 11 stafíkům do průkazu původu dát razítko se zápisem Základní ovladatelnost psa (ZOP) SPLNIL. Své číslo dovedených, připravených stafíků na Zkoušku základní ovladatelnosti pod hlavičkou našeho klubu jsem pozvedl na číslo 76 (stovku dáme již brzo!).

Perfektní den ve společnosti milých lidí a jejich pracujících stafbulů byl u konce. Zacinkal řetěz (u brány, kterou jsem jako poslední odcházející ze ZKO Jílové zamykal) a květnovým zkouškám je konec. Těším se na říjen na další plánované zkoušky a dobře připravené stafíky.

Report podává vedoucí zkoušek Daniel Žďárský

zaverecne vyhlaseni ZOP ZPU1

 Závěrečné vyhlášení ZOP a ZPU1

 

vitezoveZOP predseda klubu rozhodciKasl vitezoveZPU1 s rozhodcim a ved.zkousek

Vítězové ZOP s rozhodčím Kaslem a vedoucím zkoušek Žďárským

 

Vítězové ZPU1 s rozhodčím Kaslem a vedoucím zkoušek Žďárským

 

Abigail 2.mistoZPU1 Chrysantema  3.mistoZOP
Abigail, 2. místo ZPU1 Chrysanthema, 3. místo ZOP

>

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #f_syc9 #eef77 #020614063440