This website works best with JavaScript enabled
All for Joomla All for Webmasters

logo2

baner2023

 

Jednalo se v pořadí o 22. ročník tradiční bull sporťácké akce, troufám si tvrdit, že už jsme nejdéle fungujícím uskupením bull sportů v Čechách, bez přerušení a se stejným vedením, i když je fakt, že se nám team za poslední roky trochu vyvíjí a neustále omlazuje. To jen tak na okraj, čas nezastavíš, to je dozajista přirozený vývoj. Každopádně ať je to, jak je to, další akce za námi, parádní prostředí Pesoparku Uhříněves už podruhé ukázalo své kouzlo a přesvědčilo, že je pro akce tohoto typu jak stvořené. Časomíry makaly na 100% vše bylo vyladěné na jedničku. O konkurenci nebylo nouze, všechny kategorie a disciplíny byly hezky obsazené.

Konkrétně se za kat. SBT (všichni s PP) v jednotlivých disciplínách zúčastnilo:

Drag Pull Sprint - 15 fenek, 14 psů
Monkey Track – 7 fen, 7 psů
Tug of War – 7 fen, 10 psů
Wall Climbing – 10 fen, 11 psů

Výsledky

Výborný kebab snad také nikoho neurazil, piva bylo tentokrát dostatek i do pozdních nočních hodin, výkony parádní. Ale pojďme hezky po pořádku.

Klobouček na Drag Pull sprintu, kde bylo opravdu vidět, jak kdo má silově připraveného psa, nebylo to úplně jednoduché na lepivém a hustém jetelíčku vždy dotáhnout do cíle, ale tak co, jako vždy podmínky pro všechny stejné, ne vždy se běhá sprint pod 6 sec. prostě se tahalo silověji a za deset vteřin. Všechno má své kouzlo, i rychlé sprinty i pomalejší tahy, vše má své příznivce i odpůrce, vše má své vítěze i poražené. Mně se to líbilo, jak pesani bojovali, fandil jsem snad u každého tahu, abych psa dotlačil do cíle. A většinou se povedlo 😊

FOTO DRAG PULL SPRINT

Monkey Track, vymazlený jako vždycky a pěkně poctivý na 200 metrů. Zážitek pro psa i pro handlera a tady už je prostě třeba mít něco natrénováno, bez toho to nejde. Vítězí dvojička, která nedělá chyby, je technicky dobře vybavená, a navíc umí přidat do provedení špetku rychlosti. Tak to prostě je, každopádně pro mě jsou vítězové vždy všichni, kteří doběhnou. Jak jsem řekl, poctivých 200 metrů není pro každého malá vzdálenost, navíc s připnutým psem na speciálním vodítku, k tomu překonávat překážky, nezapomenout dýchat a hlídat nohy, je toho tam opravdu hodně, co handler společně se psem musí zvládnout, prostě ideální teamová spolupráce. Miluju tuhle disciplínu.

FOTO MONKEY TRACK

Celý den završil jako vždy tradiční turnajový pavouk Tug of War. Tentokrát jsme začali celkem brzo oproti plánovanému času a před půlnocí bylo hotovo, což se ne vždy povede. A tak se stihlo tentokrát chvilku posedět s přáteli u ohně (tedy aspoň já, zbytek teamu byl znaven a šel spát), poslouchala se muzika a klábosilo o výkonech z celého soutěžního dne. A jaké že ty výkony byly? Výkony na TOW mě tentokrát nijak nepřekvapily ani nezklamaly, přišlo mi, že se jednalo o vyrovnané a adekvátní výsledky k daným psům dle jejich pohlaví a kategorie.

Neděle už se nesla ve znamení poklidného skákání nebo chcete-li šplhání na vertikální stěnu (Wall Climbing) a snad jen občasné poletování včelek na znovu rozkvetlém jetelíčku občas narušilo jinak bezchybné skákání všech dobře připravených psů. Když už jsem u těch včeliček, je krásné, jak je ta příroda rozmanitá, jaké nám všem neustále připravuje nástrahy, výzvy a nové cíle. Jak nás to stále nutí bojovat, vzdorovat a snažit se nad tím vším vyhrát, a ono to ne vždy jde, prostě genetiku nepřečůráš, přírodní živly neošidíš a psí hlavu nenastavíš jako mikrovlnku, aby se za 40 sekund vypnula, to prostě nejde, to je příroda.

FOTO WALL CLIMBING

A možná je lepší neřešit, nebojovat, nesnažit se to pochopit, možná stačí to prostě jen přijmout a jen si to užít. A přesně to jsem udělal já a můj team, užili jsme si letošní letní stafbulku se vším všudy a doufám, že i všichni účastníci. Ještě jednou díky moc všem za spolupráci, za sponzoring, za účast, za to, že jste tu byli a všechno zažili, protože zážitky vám co? Zážitky vám nikdy nikdo nevezme!

Za klub SBTC CZ, ČMP Bull sporty CZ a Lucky Bull Team report podává
Daniel Žďárský

Těším se na podzim na viděnou!

2023 06 25StafBullShow2
Vítěz ČMP BULL SPORTY 

2023 06 25StafBullShow1
Vyhlašování - Vítěz ČMP BULL SPORTY CZ, fena a pes

 

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #f_syc9 #eef77 #020614063440