This website works best with JavaScript enabled
All for Joomla All for Webmasters

logo2


V neděli 12. září 2021 se uskutečnila tradiční sportovní akce klubu SBTC CZ, z.s., Staffbull speciál. Součástí speciálu je již tradičně canicross – běh se psem. Tento závod je také první díl canicrossového šampionátu pro SBT, který, jak všichni doufáme, se letos konečně uskuteční v již nezkrácené podobě a vítěze celého šampionátu určí výsledky ze třech závodů. (zde report z druhého dílu, který se konal 28. října)

Canicross otevřel celou sportovní neděli a aby měli pejskové příjemné klima na běh, startovalo se v 8:30. Letos bylo počasí perfektní a běhu přálo, bylo pod mrakem a teploty příjemně vlahé. Na start se letos postavilo celkem 14 dospělých a 5 dětských závodníku. Jako již tradičně, kategorie žen byla početnější než kategorie mužů. Trať byla jiná než loni, více krosová, ale neméně rychlá. Oproti roku 2020 se opět dobíhalo po louce na závodiště v Kolesech po nově opravené cestě vysypané pískem, takže povrch pro psy rychlý a bezpečný. Trať měřila 2,8 km. Děti obíhaly závodiště v Kolesech kolem dokola.

Tempo mužských i ženských závodníků na stupních vítězů bylo velmi rychlé, nejrychlejší žena doběhla pod 11 mi-nut a byla to stejně jako loni Jana Pecháčková se svojí fenou Special Guest Staff Janet (3. místo absolutně). Nejrych-lejší muž doběhl ještě o minutu rychleji, byl to Pavel Kubíček se psem Armstrong Siddeley Never  Back Down.

Na stupních vítězů se dále umístily: Ž 2. Bendová Barbora (Kent Homars Czech) 3. Balcarová Romana (Helga Bee Master) M 2. Daniel Žďárský (Haniball Wonderstaff) 3. Balcárek Michal (Alex Crazy Garden)

Na dětském kruhu byla nejrychlejší Viktorka Mrňáková (Annie Hallia Penn-Staff).
Děkujeme všem závodníkům i pořadatelům (Alena Zbožínková a její Nučická smečka), kteří zajišťovali trasování závodu i časomíru a výsledky.

Po vyhlášení vítězů pokračoval sportovní den disciplínou Treadmill a celý troj boj ukončila královská disciplína Tug of War neboli přetahování. Souboje i v těchto dalších disciplínách byli velmi vyrovnané a dramatické. Nicméně COMBI vítěz může být jen jeden, a tím se v kategorii psi stal Hannibal Wonderstaff a v kategorii feny Chry-santhemum Red Fransimo Bohemia.

Sportovní akce se celkem zúčastnilo 11 psů a 11 fen plemene SBT s PP, z toho bylo 18 členů klubu, pro které byly náklady na účast plně hrazeny klubem SBTC CZ.
Celému realizačnímu teamu, všem zúčastněným a všem sponzorům patří jeden velký dík. Matce přírodě děkujeme za počasí, které pro nás přichystala, co víc si přát ? Snad už jen úsměv spokojených a unavených stafíků i jejich páníčků.

SPORTU ZDAR!
Daniel Žďárský a Pavel Kubíček

Kompletní výsledková listina

Kompletní fotogalerie /NicolePeckovaphotography/Album/7627851

Druhý díl seriálu se uskuteční 28. 10. v rámci akce Joringový Trhák v Brandýse n.L. a šampionát se uzavře a vyhodnotí první prosincovou sobotu 4. 12. ve Vojkovicích.

Informace najdete na Facebooku Nučické smečky a klubovém FB a na  webu SBTC CZ.

V případě dotazů ohledně tréninku a pohybu v tahu se svým psím parťákem jsem k dispozici na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo 728 217 621.

Pavel Kubíček.

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #f_syc9 #eef77 #020614063440