This website works best with JavaScript enabled
All for Joomla All for Webmasters

logo2

V tomto roce se konala již podruhé klubová zkouška dle KJ ČR. Konkrétně se prověřovali stafordšírští bulteriéři v základní ovladatelnosti - tzv.zkouška ZOP. Ti, co už tuto zkoušku měli za sebou, nastoupili na zkoušku ZPU1, která kromě poslušnosti obsahuje už i pachové práce v podobě vlastní stopy vůdce. Opět zde figuroval jako vedoucí zkoušek Daniel Žďárský a asistoval mu zkušený a milý kynolog Vladimír Kasl. Zkouška byla určena pouze pro plemeno SBT s PP. Jak také jinak, když je to zkouška klubu SBTC CZ s plnou podporou pro naše sportující plemeno.

Sraz psovodů byl naplánován na 9:00 a jako první se šlo na stopy. Počasí všem tentokrát hrálo do karet a byl příjemný slunečný podzim. Všichni přihlášení dorazili. Všichni samozřejmě s průkazem původu a všichni byli členové klubu SBTC CZ. Členství v klubu zajistilo zúčastněným zkoušku zdarma a navíc si „zkouškaři“ mohli užít komfort zkoušek pořádaných pod hlavičkou klubu v podobě následujících benefitů: zkoušky byly pořádány pouze pro naše plemeno, na handlery čekaly krásné upomínkové kokardy, pro první tři nejlepší pejsky medaile, všichni účastníci byli odměněny granulovaným krmivem od firmy FITMIN a občerstvení po celou dobu zkoušek, bylo milým zpříjemněním celého zkouškového dne. Bez párku s hořčicí to prostě není ono!

Stafbulí psi a feny nakonec zabojovali v tomto pořadí:

ZOP
1. Miroslava Vitališová – MAFIA RULES DOMIDAR DOGS / fena - 95 bodů - výborná
2. Tereza Křápová – ALEX CRAZY GARDEN / pes - 88 bodů – velmi dobrá
3. Jakub Brada – CASTAWAY CHUCK BEE MASTER KENNEL / pes – 87 bodů – velmi dobrá
4. FeliciaChiosa – DANTE BLUE BULDON / pes - 87 bodů – velmi dobrá
5. Gabriela Škodová – BUFFY ESO STAFF / fena - 84 bodů – velmi dobrá

ZPU1
1. Barbora Bendová – KENT HOMARS CZECH / pes - 138 bodů – velmi dobrá
2. Zdeňka Veselková – CHEERY CHUCKY DOMIDARAL DOGS / fena - 137 bodů – velmi dobrá
3. Renata Boušková – AIMEE HABIBA STAFF / fenas – 135 bodů – velmi dobrá
4. Renata Boušková – ASLAN SALMO NANU / pes - 130 bodů – velmi dobrá

Kompletní fotogalerie

A jak že ti stafíci pracovali ?

I tato zkouška, stejně jako ta květnová, proběhla velmi dobře. Velmi dobře také byla nejčastěji udělovaná známka tohoto dne. Stafíci víceméně měli chuť pracovat a i když občas chybovali, pracovali s chutí dál. Konec konců jako správní stafordi. Opět zde bylo základem odložení a přivolání, které bylo u všech bezchybné, což je základ nejen pro zkoušku základní ovladatelnosti psa, ale i pro život psa ve společnosti nás, lidí, i jiných psů. Přenesení psa, lhostejnost k nárazovému zvuku a chůze po nepříjemném materiálu už byla jen příjemnou tečkou a pěkným zakončením celých zkoušek. Ve 12 hodin jsme měli odcvičeno a už jen zbývalo vše zapsat do Výkonostních knížek a do PP. Vyhlášení proběhlo kolem jedné a poté následovalo už jen klábosení u chlebíčků. Příjemný den ve společnosti fajn lidí a psů. Dalších 9 stafíků a handlerů odjížděli ze ZKO Jílové s razítkem „splnil“. Pro mě osobně je to už číslo 54 připravených maturantů.

Poslední větu jen zopakuji z minulých reportů. „Mám radost, že se má, i klubová myšlenka každým rokem naplňuje a přibývá více a více těch, kteří mají zodpovědný přístup vyplývající z chovu psa. Navíc vlastníme-li plemeno typu bull, většina společnosti, ať už té laické, ale i té kynologické, od nás očekává, že budeme vždy o krok napřed. Tak buďme, staňme se tak příkladem a vyvarujme se argumentů typu. „Promiňte, on to ještě nikdy neudělal, tohle je poprvé.“ 

Report podává vedoucí zkoušek Daniel Žďárský

vsichni

Nástup všech účastníků

 

 ZOP poradi

 ZOP pořadí

 

ZPU1 poradi

ZPU1 pořadí

 

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #f_syc9 #eef77 #020614063440