This website works best with JavaScript enabled
All for Joomla All for Webmasters

logo2


Toto je již tolikátý report z akce „Zkoušky dle řádu KJ ČR“ pod záštitou klubu SBTCCZ, že už ani nevím, jak bych měl začít. Napadají mě stále stejné věty dokola , kdy report začíná slovy ... v ZKO Jílovém se konala zkouška ZOP ... klub SBTC CZ pořádal, Stafordšírští bulteriéři skládali zkoušku ZOP ... Řadu let se snažím o propagaci plemene a ukazovat laické, ale i kynologické veřejnosti, že když se s plemeny typu bull dobře pracuje a mají laskavé, ale důsledné vedení, ať už je to při sportování nebo při práci, jsou to ta nejúžasnější plemena. Konkrétně stafordšírský bulteriér je pes mnoha tváří, dá se s ním provádět téměř cokoliv. Co si budeme povídat, někdy je jich až moc 😊 Na tyto zkoušky jsem oslovil, mně již známého a osvědčeného profesionála, rozhodčího, zkušeného a milého kynologa Vladimíra Kasla. Všichni přihlášení dorazili přesně tak, jak bylo domluveno a mohlo se začít. 13. statečných stálo na pomyslném startu a nervozita byla cítit z každého aspoň trošku. Zkouška byla určena pouze pro plemeno SBT s PP. Jak také jinak, když je to zkouška klubu SBTC CZ s plnou podporou pro naše sportující plemeno. Průběh zkoušky proběhl hladce. Někteří překvapili mile, někteří naopak trochu nemile, nicméně takhle je to každou zkoušku. Jsem rád když se tito psi vzorně reprezentují a jejich majitelé jdou vstříc k zodpovědnému a bezproblémovému soužití. Členství v klubu zajistilo osmi zúčastněným zkoušku zdarma a navíc si naši „zkouškaři“ mohli užít komfort zkoušek pořádaných pod hlavičkou klubu v podobě následujících benefitů: zkoušky byly pořádány pouze pro naše plemeno, na handlery čekaly krásné upomínkové kokardy, pro první tři nejlepší pejsky medaile a všichni účastníci byli odměněny granulovaným krmivem od generálního partnera klubu firmy DIBAQ a.s. , která produkuje pro psy granulované krmivo značky FITMIN. Ke skvělé atmosféře napomohlo parádní, skoro až letní počasí , skvělý catering vlastní tvorby od každého účastníka a v neposlední řadě klasický klubový páreček s hořčicí, který nechybí na žádné zkoušce. Vše bylo skvělé a odjíždělo se nejen s nacpanými pupky, ale doufám, že i s dobrým pocitem.

Pořadí bylo následující:

ZOP

1.Renata Boušková – ABIGAIL JUDIT FOREVER SMILE BULL / fena - 99 bodů - výborná

2.Markéta Rozumná – ARTEMIS RETIARIUS SPIRIT/ fena - 98 bodů – výborna

3.Alžbeta Stocklová – CLOTYLDA ONE BULL STAFF / fena – 97 bodů – výborná

4.Daniel Tvrdík – ALPHA STAWKA WIEKSZA NIZ ZYCIE / fena - 97 bodů – výborná

5.Zuzana Koutníková – BELLATRIX ANGEL´S DRAGON / fena - 96 bodů – výborná

6.Michal Horálek – BIJOU AKU TAMARAKI BOHEMIA / pes – 93 bodů – výborná

7.Martina Šimonová – ŠPAGETA TOP BANANA / fena – 89 bodů – velmi dobrá

8.Petra Gulyášová – HAZZARD BOHEMIA VAJGAR / pes – 88 bodů – velmi dobrá

9.Jan Zíma – BUBBA ESOSTAFF / fena – 77 bodů – dobrá

10.Stanislava Drahovská – BE PURE LOVE SCRAMBLER STAFF / fena – 76 bodů – dobrá

11.Lucie Zemanová - ZIPPY KAVALÍŘÍ KVARTETO / pes – 67 bodů – neobstál

12.Petra Kolomazníková – CHLOE IRMINIES LOVE / fena – 52 bodů – neobstál

ZPU1

1.Petr Michálek – NASSY Z HAMBÁLEK BUŠÍN / fena - 130 bodů – velmi dobrá


A jak že ti stafíci pracovali ?

První polovina stafíků obstála a pracovala tak, jak hovoří výsledková listina „dobře až velmi dobře“, druhá polovina Stafíků pak už byla výborná. Ani tentokrát se zkouška neobešla bez tzv „ černého Petra“ , který tentorkát nadělil dva stafíky, kteří neobstáli. Nevadí, budou makat dál a na podzim 23.10.2022 to určitě vystřelí do první půlky na seznamu. Nicméně stafíci byli jako vždy při chuti a ani stupňující se teplo je neodradilo od parádních výkonů.Naopak se mi zdálo, že s přibývajícím sluníčkem se výkony zlepšovaly a zlepšovaly, zkrátka radost pohledět. Pro mě nejdůležitější cvik přivolání zvládli všichni. Odložení se také dařilo. Zkoušková prezentace je jedna věc, velkou roli hraje nervozita handlerů a každá složená zkouška je taková menší, či větší maturita. Nicméně důležitější je stejně hlavně to, jak se psem fungujeme v běžném životě, že si umí sednout u silnice, neskáče jak blázen po kolemjdoucích a nechá se přivolat když je třeba.

Nicméně všem zkouškařum ještě jednou srdečně gratuluji a přeji mnoho dalších sportovních i pracovních, ale hlavně těch životních úspěchů, nejenom s našima čtyřnohyma parťákama, ale vlastně hlavně s nimi 😊
Ve 13hodin jsme měli odcvičeno a už jen zbývalo vše zapsat do Výkonostních knížek a do PP. Vyhlášení proběhlo kolem druhé a po té následovalo už jen klábosení u pochutin, kterých snad ani neubývalo. Příjemný den ve společnosti fajn lidí a psů. Dalších 11 stafíků a handlerů odjíždělo ze ZKO Jílové s razítkem „splnil“. Své číslo dovedených, připravených stafíků na Zkoušku základní ovladatelnosti jsem pozvedl na číslo 65.
Poslední větu jen zopakuji z minulých reportů, tato slova mě nikdy neomrzí a budu jí používat dokud takovéto akce pro teriéry typu bull budu pořádat !

„ Mám radost, že se má, i klubová myšlenka každým rokem naplňuje a přibývá více a více těch, kteří mají zodpovědný přístup vyplívající z chovu psa. Navíc vlastníme-li plemeno typu bull většina společnosti ať už té laické, ale i té kynologické, od nás očekává, že budeme vždy o krok napřed. Tak buďme a staňme se tak příkladem a vyvarujme se argumentům typu. „ Promiňte on to ještě nikdy neudělal, tohle je poprvé „

Report podává předseda klubu a vedoucí zkoušek

Daniel Žďárský

 

1  

 Detail nástupu na zkoušku dle řádu  KJČR

1  

 Nástup všech 13 SBT z toho 8 členů klubu

1  

 Vítězné trio SBT kat. ZOP samé červené feny 

1  

 Vítězné trio SBT kat.ZOP společně s vedoucím zkoušek a rozhodčím KJČR

1  

 Vítězná fena kat. ZPU1

1  

 Vítězná fena kat.ZPU1 a předseda klubu SBTC CZ

 

 

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #f_syc9 #eef77 #020614063440