This website works best with JavaScript enabled
All for Joomla All for Webmasters

logo2

TreadMill2023jaro1

Letošní první podporovaná sportovní akce klubu SBTC CZ, z.s., proběhla v sobotu 1. dubna v kynologickém areálu Pesoparku. Byl to již devátý závod, který se v disciplíně Treadmill, neboli běh na běžeckém pásu, uskutečnil. Stafíci opět roztočili ložiska treadmillového stroje, a to přímo v rekordním počtu. Za dobu, co se tyto závody pod hlavičkou klubu pořádají, se jednalo o největší počet závodníků, celkem 31 přihlášených psů v kategorii SBT/BT (z toho 29 SBT s PP, na startu se objevil i jeden mini bulteriér a jedna bulteriérka). I z hlediska členů klubu se jednalo o rekordní účast, neb z těchto všech přihlášených psů bylo 21 v majetku členů klubu SBTC CZ (pro člena klubu to znamená nejenom možnost sbírání bodů do klubových soutěží a případného Šampiona sportu v samotném závodě, ale především hrazené startovné ze strany klubu v plné výši).

Treadmill je speciální běžecký trenažer pro psy, na kterém mají psi za úkol běžet po dobu dvou minut (konkrétně se běží 2 x 2 minuty, přičemž mezi jednotlivými běhy je cirka hodinový odpočinek) a uběhnout co nejvíce metrů. Vítěz je ten, co uběhne v součtu nejvíce metrů. Bonus v této disciplíně pro závodícího psa je nejvyšší dosažená maximální rychlost. Více o této disciplíně, včetně kompletních pravidel naleznete zde.

Tak a teď už k samotným výsledkům. Vítězství z minulého ročníku obhájil pes stafordšírský bulteriér Čiko (majitel Roman Procházka) celkem naběhal za dvě kola 2 x 2 minuty úctyhodných 1463 metrů a zaslouženě tak zvítězil. Nejvíce metrů z kategorie fen naběhala stafbulka Maruška (majitel Patrik Dvořák) a dokonce předčila svým výkonem i vítězného psa, časomíra za 2x 2 minuty naměřila 1553 metrů. Tato fenka zároveň dosáhla i na nejvyšší max. rychlost (best speed) a na tachometru natočila maximálku 28,4 km/h. Kompletní výsledkovou listinu naleznete zde.

A asi se budu opakovat, ale stejně jako minulý ročník i tento se nesl ve velmi pohodové a zdravé závodní atmosféře, nádherné výkony všech psů, ještě nádhernější startovka. Jak už jsem zmínil, v tomto závodě byla rekordní účast ze strany SBT. Dobře vybavený Pesopark a k tomu výborný kebab. Závodu nic nechybělo, mělo to vše, co ke správnému závodu patří. Zkrátka a dobře, jak se říká, krása střídala nádheru!

Report podává garant akce Daniel Žďárský.

TreadMill2023jaro1 TreadMill2023jaro1

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #f_syc9 #eef77 #020614063440